seriepremiär i bowling

på lördag blir det seriepremiär i bowlingen . vi (siljan) ska möta wege i hallen i orsa . matchen börjar kl 11.00 och det kostar inget att komma in och heja fram oss !!

tränade lite idag och fick ihop 1430 p på 8 serier , en ok siffra , men det var väldigt torrt på banorna så det var svårt att hitta rätt när det svängde ganska mycket.
Roddan har dock lovat att det blir bra oljning på lördag :-) !!

har även lovat att ställa upp som chafför på lördagkvällen , mellan 18.00 och ca 03.00 blir det till att köra en mini buss runt i trakterna och transportera personer från öhrlings . vet ej var jag hamnar men tror att det skulle vara en tur till dalhalla bland annat .
återkommer sfter helgen med en rapport .

 några rader om det avslutade friidrotts vm :
stackars fröken ?? caster semenya är det en tjej eller kille ?

mest imponerande var i mina ögon steven hooker han hoppade två hopp i finalen , rev det första på 5,85 för att sen spara två hopp till nästa höjd som var 5,90 och klara i första försöket och tack vare det vinna vm-guld . i försöken hoppade han endast ett hopp på 5,65 och tog sig till finalen , låter kanske i sig inte så konstigt men då han inför vm drog på sig en skada och hoppade med smärtor. han visste inte om han överhuvudtaget skulle kunna delta och sen gå och vinna guldet på det sättet är impomerande !!!!

sveriges insatst kan man nog beskriva med ett känt uttryck : bryta ihop och komma igen !!

kvinna eller man ??

Allt kan tydligen hända i idrottens underbara värld .
Att det förekommer doping innom idrotten är kanske inte så konstigt men när man läser att  internationella friidrottsförbundet (IAAF) genomfört undersökningar av Caster Semenyas kromosomuppsättning för att kolla om "hon" är man eller kvinna !!!

Hon är tydligen en av favoriterna på damernas 800 meter ! http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article5664191.ab

kulstöterska på 100 m !!

Visst är idrottensvärld helt underbar .
Har precis sett Bolt jogga in som segrare i sitt 200 meters kval på strax över 20 sek ,och sen samtidigt läsa om Savannah Sanitoa från Amerikanska Samoa http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article5654250.ab .
Hon missade kvalet i kula och ställde då upp i 100 meter istället !!
Med sina 85 kg var hon den tyngsta deltagaren och hon är inte direkt byggd för att springa fort ,men jag tycker att det är strongt gjort att ställa upp . Ett tecken på att det inte alltid är viktigast att vinna .
Resultatet blev 14,23 sek på 100 meter , hon hade trots allt 2 st tjejer bakomsig i resultatlistan .

Har ingen aning om vilken tid jag skulle springa på och har ingen större lust att testa :-) 

Men jag är imponerad av att våga sticka ut så på ett VM och synas runt om i världen !! 

Kaismora-Falun

Var nere i unihoc arena idag och kikade på elitdamernas första träningsmatch.
Matchen spelades mot falun , som saknade en del tjejer , och kaismora vann ganska enkelt med 7-3 .
Moratjejerna var piggare och tog tag i taktpinnen direkt , 2-0 efter första perioden var i underkant . I den andra fortsatte pressen på falulaget, som hade tämligen svårt att komma till riktiga avslut medans moratjejerna verkade ha väldigt roligt och spelade riktigt bra med tanke på att det är tidigt på säsongen. 5-1 efter två (tror jag).
I den tredje jämnade spelet ut sig och falun fick lite mer att säga till om , och tredje perioden slutade 2-2 .
Kaismoratjejerna såg ut att ha roligt på planen och de bjöd på många fina mål och ett trevligt och underhållande spel.
Det var många tjejer som som såg bra ut och det kan bli en rolig vinter i hallen. Tyvärr spelade inte Elin Reinestrand matchen pga sin opererade tå , men det lär inte dröja länge förän tröja nr 77 visar sig på planen.
Två debutanter var med idag , Christin Ebbinghaus och Caroline Ferm, av de så var det Carro som visade mest .

Det enda negativa var att matchen var dåligt utlyst då det inte syntes på hemsidan förän på fredag eftermiddag !! Trots den missen var det ganska bra med folk på läktaren .

Norrköpings cupen i bowling

Tänkte skriva lite om cupen i Norrköping ,sent om sider .

Resan började med att kjell kom hem till mig vid fyratiden på fredagen och vi tog en kaffe på altanen , vi han även med en omgång i bowling på wii .Kjell vann :-(
Strax före sex packade vi in oss i två bilar, jag pipen och britt-marie i en bil och kjell ronnie och richard i en , och drog iväg.
En paus i kolsva på en grill käkade vi lite innan vi  åkte vidare. I det gatuköket jobbade en "liten kändis" , nämnligen gurkan från värsta bilföraren (http://www.youtube.com/watch?v=XbjLbqEhCwo&feature=related).

Vid elvatiden på kvällen hade vi hittat hotellet och fått våra rum , innan det var dags att krypa till kojs blev det en liten öl !!

Lördagmorgon började med en stadig frukost innan vi intog bowlinghallen i vilbergen .
Vår första match spelade vi mot Rullarna BK och i den matchen var vi ganska överlägsna och det slutade med seger 18-2 . Ska också nämnas att vi lånade in två lokalaspelare eftersom det var åttamannalag .
Innan vi skulle spela andra matchen hade vi ett ganska långt uppehåll . Då blev det en bit mat i hallen ,smakade bra, och sedan tog jag och kjell en minigolfrunda , den lyckades jag vinna !
Andra matchen spelade vi mot ett skånelag Treff ,som lånat in fyra spelare (några som spelade i supelallsvenskan!!) .Vi hade inte så mycket att sätta emot och vi fick se oss besegrade med ganska stora siffror 4-16 .

På lördagkvällen gick vi ut och åt på en grekisk resturang , toast skagen till förrätt och en entrecote som huvudrätt detta sköljdes ner med en kall öl . Utsökt var ordet .

På söndagen spelade vi första matchen mot Vingåker och den vann vi ganska enkelt 15-5 .Efter det blev det oljning av banorna och sen skulle vi möta Lekvattnet (torsby) direkt . Vi startade den matchen uselt och låg efter första omgången under med 5-0 , men vi spelade upp oss bra men tyvärr räckte det inte hela vägen och vi fick se oss besegrade med 11-9 .
Vi slutade på tredje plats i gruppen och vi hade spelat färdigt . Här kan du se resultaten http://www.vilbergen-bowling.se/tavlingar/norrkopingCup/2009/pdf/NorrkopingCup2009spelprogram.pdf

En rolig cup att spela och en trevlig hall att vara i (http://www.vilbergen-bowling.se/) och jag hoppas att vi åker på något liknande inför nästa säsong med .

Innan vi vände av hemmåt blev det en pizza ovanför hallen .
Hemresan gick utan några besvär och jag var hemma vid niotiden .

En lång och trevlig helg var till ända .

Nu kan vi se framåt och hoppas att det går bra för våra lag i seriespelet , men det får jag återkomma till senare .

En sorgens dag .

Fick idag beskedet att Mattias Bengtsson från Torsby har tragiskt lämnat oss efter en olycka . Han har tidigare spelat innebandy här i mora . Jag kände han inte allt för väl men mitt intryck av honom var att han alltid var glad och bidrog till att förgylla tillvaron hos sin omgivning .
Det är alltid tragiskt när unga personer dör och extra jobbigt när det är någon som man känner .
Vet att det är många i mora som känner en stor sorg och saknad nu och jag hoppas verkligen att de som behöver stöd och/eller någon att prata med får det . Ställer gärna upp och stöttar om någon behöver så är det bara att höra av sig !!!
Såg att de haft en minnesstund i hallen ikväll , tyvärr så såg jag det försent och kunde inte närvara men jag hoppas och tror att det var en hel del personer där.

Mina tankar finns hos dig Mattias och hoppas du har det bra där du nu finns !!!


http://www.nwt.se/karlstad/article567261.ece


Bowlingcup i norrköping

Idag åkte jag upp till Orsa och premiärspelade bowling .
Träningarna börjar visserligen på måndag men eftersom jag och någratill från klubben ska ner till Norrköping i helgen och spela en cup där så tyckte jag att det var på sin plats att spela en gång innan .
Värmde upp med några slag sen skrev jag in namnet och startade.
Första serien slog jag 215 !!  Började sen andra serien med tre X ... efter det blev det "bara" två X till men slutade dock på 200 , tredje blev "bara" 180 och den i den fjärde slog jag till med 224 .819 på de fyra första efter att inte spelat på flera månader !! 
Spelade fyra serier till med följande resultat 175,185,225 och 202 !! Det gav ett totalt resultat på 1606 efter 8 serier och ett snitt på 200 , det är det bästa jag gjort !!! Om det nu ser ut så efter första gången hur ska det då se ut senare under säsongen ?? :-)

Hoppas det går lika bra i helgen, så kan det bli riktigt skoj . Gå in på länken så kan du förhoppningsvis följa med på våra äventyr i Norrköping i helgen . Vårat lag heter Siljan men det står att vi kommer från Rättvik, men det är fel .

http://www.vilbergen-bowling.se/tavlingar/norrkopingCup/2009/pdf/NorrkopingCup2009spelprogram.pdf

Fundersam !!

Undra hur livet sett ut om man svarat JA på allt som folk hade frågat en ? Det skulle nog se ganska annorlunda ut tror jag , men många gånger kan det vara mycket lättare att säga ja och gå vidare än att säga nej och ställa krav på andra .

Ibland kanske man måste stanna upp och fråga sig själv , vad vill jag egentligen göra, vem gör jag det för och varför !!
Det är inte så lätt allagånger men ibland kanske man ska se till vad man själv vill och inte bara vad andra tycker .
Det går inte att vara alla till lags och man måste nog lära sig att sägaifrån ibland , hur svårt det än verkar och är så är det nog bättre att tänka efter lite och inte bara svara ja .

Även om livet är många stunder en dans på rosor kan man då och då trampa på rosornas taggar !!!
Det är bättre att tänka efter före än efter..... 

Mora Festivalen

Besökte Mora festivalen igårkväll . Tycker att det var sämre än tidigare år .
Det var en hel del bekant folk ute och det var trevligt på så vis men arrangemanget i sig borde kunnat bli mycket bättre !
Att sitta i öltätlet och dricka öl och prata med folk är isig trevligt men att ha en trubadur sittande i ett hörn och spela hela kvällen med några avbrott med inspelad musik är inte så underhållande . Nog för att han spelade populära låtar borde man kanske ha lite mer artister och en riktig scen med live spelningar .
Jaja man ska kanske inte klaga för mycket men hoppas det blir lite mer underhållning nästa år .

Cycklade ner runt halv nio och det var inte så mycket folk när jag kom ner men efter en promenad runt tivolit mötte jag femmen och p-a men respektive . Det slutade med att vi tre hamnade i tältet och damerna åkte hem .
Vi hade trevligt och några öl passerade ner i struparna och det snackades en hel del om allt möjligt .
Efter ett tag fick femmen ett telefonsamtal från frun och efter det försvann han !! Vet ej vart men han syntes inte mer på kvällen :-))
Vid halv två tiden åkte jag hem , då var det en hel del folk kvar men jag tyckte att det fick räcka för min del .

Sitter nu och funderar på om jag ska ta och cyckla ner och köpa en glass i solskenet eller om alla SM-tävlingarna på tv är roligare att titta på . De visar många udda tävlingar just nu eller vad sägs om dragkamp (sm-brons för brunnsbergs damer GRATTIS! ) ,eller modellflygplan ,segelflyg och bågskytte mm .

 

RSS 2.0