Lyckad bowling helg

Helgens bowlande blev inte riktigt vad jag trodde . Vi började i borlänge på lördag morgon med bilmetro cup, och resultatet var kanske inte nått man hopper högt över , på sex serier blev det 906 p (utan handikap) , tror jag hamnade på 4:e plats i våran start , har inte sett resultatlistan på alla deltagarna så jag får åtrekomma med det .
Kl 17.00 hade vi start i dagens andra tävling ,Trollslaget i orsa.
Här var det tre serier som gällde . Första serien lyckades jag med det mesta och det känndes nästan som käglorna ramlade av sig själva, den slutade med 214 p ! De två efterföljande serierna gick inte fullt lika bra men jag slutade på en väldigt bra poäng , 596 p . Nu tror jag inte att jag e riktigt så bra men det är ju kul när det lyckas vid rätt tillfälle !!!
Vid prisutdelningen  visade det sig att  jag slutade på andra plats i herrklassen med peter lind som vinnare , han hade 607 p .
Det ser ut som FK Match blir att räkna med även i årets upplaga av björnfighten då vi spelar i samma lag med kenneth lilja som tredje spelare !!!

Det har även hunnits med lite innebandy under helgen .

På lördagen såg jag herrarnas hemmapremiär och det såg ganska bra ut anfallsmässigt medan det finns lite mer att jobba på försvarsmässigt . Tyvärr fick de stryk med 6-4 ,då älvsjös målvakt var matchens stora vinnare han gjorde ibland räddningar som inte borde gå att genomföra . Hörde idag att Lasse Lundberg i herrlaget "bara" ska raka sig när de fått stryk så vi får hoppas att han ser ut som jultomten vid jul !!!

Damernas hemmapremiär spelades idag (söndag) och de spelade riktigt bra i två perioder , så långt hade inte karlstatöserna inte en chans men i tredje tappade våra tjejer lite och karlstad kröp närmare i målprotokollet men tillslut vann våra tjejjer matchen med 7-5 .
Kul att se nyförvärvet Amanda Larsson göra sitt första mål redan i sin andra elitmatch och vi får nog se många till framöver .

Vill bara avsluta med att ge jonas lax ett litet tips : Akta dig för damerna eller använd matchande ögonskugga till det andra ögat !!!  ;-))

Domarfortbildning

Då har årets domarfortbildning klarats av .Den gick av stapeln i falun tillsammans med ett gäng kolegor i från gästrikland.  
Vi har haft genomgångar och tolkningar av regler och olika matchsituationer.Det har även diskuterats en del domarplaceringar vid olika spelsituationer . Även ett regeltest och biptest(konditionstest) har vi hunnigt med .
Helgen har varigt givande och rolig då vi även hade besök av en elitdommare, som berättade en del intressanta saker .

Regeltestet gick över förväntat då jag hade 19 av 20 rätt , nu hade kursledarna dock avslöjat lite vad vi borde läsa på lite extra, trots detta blev 9 av 22 inte godkända ( 17 av 20) .En person hade alla rätt STARKT JOBBAT CONNY!!!
Konditionstestet gick inte riktigt lika bra ,nivå 7 skulle klaras av men jag orkade inte mer än 6,5 . Borde kanske fundera på att börja röra på mig lite ;-o .

Nu har KAISMORA:s dam och herr lag premiärspelat . Herrarna vann borta mot Ersboda(umeå) med 4-3 och Damerna fick stryk borta mot Rönnby(västerås) med 6-3 .
Till helgen har båda lagen hemmapremiär då herrarna på lördag ter emor älvsjö kl 14.00 och Damerna möter karlstad på söndagen kl 14.00 . Det blir även en match i SSL mellan Järfälla och Balrog i UNIHOC ARENA på lördagen kl 17.00 !!

Tyvärr kan jag inte se matcherna på lördagen då jag ska spela bowling hela dagen , det börjar på morgonen i borlänge med Bilmetrocup och på eftermiddagen blir det Trollslaget i orsa med en efterföljande middag !!
Men på söndag finns jag givetvis i hallen och hejar fram damerna till den första (av många) segern i årets elitserie !!! 

Allsvensk start i hockeyn

I söndagens bowlingmatch mor rättvik gick gallant, vi vann matchen med 16-4 , själv vann jag tre av fyra matcher och snittade strax över 150 . Kanske inte så jättebra men det räckte dock till att ta med poängen hem !

Har nu tänkt köpa ett nytt klot , då jä_lar .........

Regnbågstrollingen gick inte alls ,vi hade inte ett napp :-(

Ikväll startar hockeyallsvenskan , ska bli kul att se var lagen står .
Tror att mora inta får så lätt ikväll men de borde dock vinna , mitt tips blir 3-1 till mora borta mot huddinge.
Leksand börjar hemma mot troja och det tror jag blir en ganska enkel match , vinnst med 5-1 .


Trolling km 3

Har fördrivigt dagen på orsasjön ,där årets sista km i trolling har avgjorts . Vi var sju förhoppnings fulla båtar som lämnade hamnen i orsa för att försöka fånga så mycket gädda som möjligt (under 100 cm , vi hade maxmått på fisken ).
Vi fick en hyfsad start då vi efter en timme hade två gäddor i båten, den största var 95 cm .
När klockan hade passerat tolv hade vi fyra st i båten ,men sedan kom solen fram och det blev väldigt segt . Vi lyckades dock få en abborre och en gädda strax efter två. Klockan tre skulle alla vara inne i hamn och den efter följande invägningen blev  jämn och spännande.Resultatet finns på  ovansiljans blogg .
Det skiljde bara fem kilo mellan första och sista lag , vi hamnade på en 4:e plats med 13,68 kg och vinnaren hade 16,78 kg och det var lerdejkan (mago) .
Det var en trevlig och vacker höstdag .

Imorgon kan det nog bli lite regnbågsfiske tror jag , då det ska bli fint väder även då !

Ska även göra premiär i bowlingens seriespel imorrn . Siljans bowlingklubbs 4-manna lag ska till rättvik och spela . Ser fram emot det med spänning och det ska bli roligt att spela !!

RSS 2.0