Vargjakt

Ett litet inlägg i vargdebatten .
Nu har regeringen bestämt att det ska bli vargjakt i någon form . Vet inte riktigt hur de ska fungera men jag hoppas att det blir bra . Att de sen ska "plantera in " nya vargar samtidigt som de ska skjutas vargar verkar inte riktigt genomtänkt . Hur ska man se skillnad på de vargar som är vilka ?
Jag är inte emot att ha vargar i skogen men varför ska de flesta vara på en så liten yta av sverige ?
Tror att de flesta som värnar om vargarna bor i storstäderna och är inte själva så ofta ute i skogen .
Att de flesta som kommer i kontakt med vargar är jägare med hundar är kanske inte så konstigt , de tillbringar en hel del tid i skogen för att jaga . 
Att sen mista en hund/familjemedlem till en varg är nog ingen trevlig upplevese .
När folk sen inte vågar vistas ute i skog och mark för att de är rädda för att möta vargar käns det som det gått lite för långt . Visst det sägs att vargen inte attackerat några mäniskor på många år och att den är ofarlig för oss mäniskor men men .Någon gång ska ju alltid vara den första !!

Läs gärna denna länk :     http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6002220.ab

Älgjakten 09

Nu är årets älgjaktsvecka avklarad . Resultatet blev kanske inte vad vi hoppats på men men .

Åkte upp till fulåberg efter damernas match mot skellefteå(vinst med 6-3)  på lördagen och instalerade mig ganska snabbt , blev en ganska lugn kväll med 6-7 groggar och en hel del snack ,klockan rusade iväg och jag kom inte i säng förän efter midnatt !
På söndag förmiddag åkte jag ner och såg våra duktiga damer vinna en meriterande seger mot IKSU , grymt bra gjort och tack vare den segern gick damerna upp i serieledning i elitserien !!!!
Kvällen blev lugn och runt halv nio kröp jag ner i sängen .

Måndagmorrgon ringde klockan 06.00 och ute var det vitt på backen. Efter lite frukost och packning av matsäcken samlades vi kl 7 för att sedan lotta vilka pass som vi skulle sitta på. Jag fick sitta på övre passet på raksträckan .
Tyvärr passerade en älgfamilj alldeles dredvid en passkytt för att sen gå förbi ett pass som vi inte hade någon sittandes på . Vi flyttade om efter en kort samling men även den här gången gick älgarna ut mellan våra passkyttar . Inga älgar på måndagen och vi avslutade dagen med mos och bullens pilsnerkorv till middag .

Tisdagmorrgon fick jag sitta på pass 7 , efter en kvart tjugo minuter i tornet såg jag en älg som kom smygande på myren som jag satt vid , efter en kort väntan fick jag chansen och lyckades fälla en "pinntjur" !! 
  

Efter som vi bara har två stora djur i tilldelning hade vi bestämt att vi skulle försöka skjuta en av varje , en tjur och en ko , så när det ca en timme senare dök upp två tjurar till på myren så fick jag chansen att "skjuta" med kameran istället . 

     

På tisdagkväll serverades den traditionella glödstekta sillen , även den kvällen blev lugnare än vanligt ,känns som vi börjar bli äldre och förståndigare ;-)  .


Resten av veckan såg vi en del älgar med ingen kom åt att skjuta någon , Kjell W  var närmast men tyvärr gick skottet under älgen :-(

På lördagmorgonen tog vi reda på den älg vi fått och det gick ganska fort , vi var klara strax efter tio .
Nu väntar efterjakt under allhelgonahelgen . Hoppas det går lite bättre då .

Att sitta i stugan på kvällarna efter jakten med en brasa tänd i öppenspisen det är verkligen avkopplande för kropp och skäl . ser redan framemot nästa års jaktvecka .

        Gissnings tävling , vem e det här ??

snart älgjakt !!

Nu är det snart dax för årets stora händelse !! Älgjakten närmar sig med stormsteg och snart sitter man i skogen och väntar på skogenskonung  .
Helt plötsligt så står den bara där   sen är det bara att hoppas på att man får ett läge att lägga an  sen är det bara att hoppas att man träffar där man ska och att allt går bra . Dessa bilder är tagna 2006 på måndagmorgonen , tyvärr hade vi redan fullt på på stora djur då denna älg "hälsade på" ;-)

Vädret under en jaktvecka kan verkligen skifta , vi har haft många olika sorters väder allt från snö till strålande sol.  

En av veckans höjdpunkter är den årligt sillkvällen vi har , den går av stapeln på tisdagen den brukar bli en glad och trevlig middag  .

Återkommer med en rapport efter årets jakt såsmåningom .

Om ni inte har några planer på helgen så har jag ett förslag att komma med , gör ett besök i unihoc arena :




Obesegrad

Kaismora damerna är förtfarande obesegrade , idag var det endre som fick se sig slagna på sin hemmaplan . Starkt att vinna på gotland då de har en liten och trång hall .
Ny match imorrn mot balrog i stockholm , en ännu svårare nöt att knäcka .

Själv dömde jag kaismoras dam3 lag , det gick väl ganska bra men det kändes all det är i början på säsongen .

Även div 1 herrarna vann idag och är med det fortfarande obesegrade de med !!

Funderar på om jag ska åka ner till rättvik på marknad imorrn , det beror lite på vad det blir för väder !
Just nu är det inte det allra trevligaste vädret man kan tänka sig , blåsigt och regnigt .

Hoppas det blir bättre om en vecka då min semester börjar !! En hel veckas ledighet som jag kommer att tillbringa i skogen i jakten på skogens konung !!


RSS 2.0