Vad är det som händer i siljan ?

Läste i DD idag att fisket i siljan är rena soppan , http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=80201&epslanguage=sv .
Jag håller verkligen med , fattar inte hur solleröns fiskevårdsområde kan gå in och ändra reglerna för alla runt siljan mitt under en försäljnings period , det vore smartare och lättare för alla om det skett i samband med att nya kort delas ut .
Frågan är om det är juridiskt försvarbart att göra som de gör ?? Det lär nog inte öka intresset för att fiska i siljan direkt .

"Den som gräver en grop åt andra ....."

Det regnar och regnar...

Hur mycket regn ska det komma innan det tar slut där uppe ??
Känns som det räcker nu , har tröttnat på det här tråkiga vädret och ser nu fram emot lite ljusare och varmare dagar .
Man blir inte direkt inspirerad att göra så mycket nu så det blir mest att sitta och titta på tv. :-(

Köpte mig ett nytt tv-spel ,wii sport resort, det innehåller 12 olika grenar , allt från bowling och bågskytte till att åka vattenskoter och flygplan . Ett underhållande och lite beroende framkallande spel :-)
Kan nog bli ännu roligare om man är flera som spelar . Ett bra tidsfördriv i det vär vädret .

Ser fram emot en ny innebandy säsong , hoppas det blir en spännande och underhållande vinter som förhoppnings vis avslutas med minst en semifinal för våra duktiga damer och att herrarna kvalificerar sig för nya allsvenskan !!
På ungdommssidan hoppas jag att alla lag gör stora framsteg och att föreningen gått framåt under säsongen !!
Men det VIKTIGASTE AV ALLT är att alla har roligt och utveckas som människor !

"Det man har vunnit glömmer man , det man förlorat minns man"  

Nu är den på plats ...

Nu är hängmattan på plats !! Nya starkare krokar är inköpta och uppskruvade så nu håller det att ligga i den .
Den var precis så skön att ligga i som jag hade hoppats på ,nu är det bara att vänta in en varm och skön sommarkväll för att tillbringa en tid i vågrätt läge på altanen !  :-)

Såg att Leksand skrivigt kontrakt med Jean-Luc Grand-Pierre (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5521 ), vet ej mycket om han men jag tror inte tyvärr att det blir en så stor förstärkning för laget . Det ser ut som han har lättare att hitta till utvisningsbåset än till målet . Att man satsar på en 32:åring kanadensare som de senaste åren inte direkt rosat marknaden kan jag inte riktigt förstå. Han spelade i Tyskland senaste säsongen : 47 matcher 13 poäng(5mål+8ass) och 135 utvisningsminuter . Inget som imponerar på mig .
Men man ska inte kasta yxan i sjön än och vi får väl se om han kan tillföra något !!!

Sluta klaga !!!

Konstaterade idag att jag har jobbat 17 av 18 dagar hittils i juli , känns inte så kul kanske men men .

Köpte mig en hängmatta ,tänkte att det skulle passa att ha på min altan ! När jag skruvat upp krokar och hängt upp hängmattan såg den väldigt inbjudande ut . Satte mig lite försigtigt i den och precis när jag lagt mig ner viker sig en av krokarna och jag åker i golvet med ett brak plus att ena upphängningen (en järn ring) lyckas träffa mig mitt i huvudet med blodvite som följd . Kändes dock bra att det var blod och inte sågspån som "läckte" ut   :-)
Måste åka till järn o bygg på måndag och skaffa starkare krokar , för hängmattan så väldigt inbjudande ut !! Innan jag provade den .

Men man ska inte klaga , det finns alltid de som har det värre !!!!

Nu blir det film , tänkte se tredje filmen om Jack Sparrow . Pirates of the Carabbean , Vid Världens Ände .


Knappförsäljning

Då var årets knappförsäljning på orsayran avklarad :-)
Vädret var bra och en hel del folk hade sökt sig till orsa så försäljningen gick bra . Jag och Ronnie gick tillsammans och kl 8 var alla knappar sålda !! Lite skillnad mot förra året då det regnade och var lite folk. 
När vi var klara gick jag runt och tittade på alla som spelade och sjöng , det bjöds på en stor variation på musik och sång .
Även en del kändisar visade sig bla Staffan Hellstrand och Jocke Cans .

Nu är det snart dax att börja rulla bowling kloten igen så jag ska nog göra en ordentlig rengöring på de !
Hörde av Ronnie att seriespelet börjar i slutet av augusti så det är inte långt borta , tiden går ju så väldigt fort ibland.
 
 

Allsång på skansen

Kvällens allsång bjöd på bl. Larz-Kristerz , Alexander Rybak och Marcus Birro .
Två av dessa har haft ett, minst sagt , händelse rikt år innom musiken. Larz-Kristerz har verkligen blivigt ett med svenska folket . Säga vad man vill om dansbandsmusik men nog tror jag att dessa herrar bidrar till att öka populariteten för dansmusik och "styrdans" bland ungdommarna .
Alexander Rybak slog igenom med dunder och brak i årets schlagerfestival med sin Fairytale .
En flykting från vitryssland som blev mobbad i sitt nya hemland och även sågad av den Norska idol-juryn 2005 !
Att sedan höra Birro prata gör att det i mitt tycke var den bästa allsången hittils i sommar !!!

Måste även säga att se o ch höra  Malena Ernman är en ren fröjd för själen !!! Hon framträdde på kronprinsessans "kalas" på öland .

 http://www.youtube.com/watch?v=IyQ7csocWsw&feature=related

se och njut !!

Blixt och dunder

Två dagar av marknaden är nu avklarade . Det har väl inte varigt någon höjdare så långt , tror vi har haft alla sorters väder som man kan ha på sommaren (dock ej hagel) . Idag började det ganska bra med lite sol men runt halv 2 kom det en ordentlig regnskur och precis efter det blåste det till så några marknadsställningar flög !! Vi klarade oss dock bra .
Efter det blev det lite sol igen för att sedan avslutas med ett åskväder , det började med lite muller på avstånd för att sedan blixtra och smälla i stort sett samtidigt ! Nu är det bara att hoppas på att det blir bättre väder och försäljning imorrn .

En liten kul grej på marknaden är att se hur folk (tjejer/damer) med olika kroppsformer klär sig , en del ser nästan ut som om de haft ett skohorn til hjälp för att komma i sina byxor . Några har väldigt vågad klädsel som visar både det ena och det andra, ibland önskar man att de hade lite mer kläder på kroppen !

  

Regn Regn Regn

Regn regn regn någon måste ha dragit ur proppen där uppe .

Sitter och funderar på hur mycket kläder jag ska ha på mig imorrn på marknaden ,visserligen är det sommar nu men det känns nästan som man ska leta reda på ett par långkalsonger . Verkar iallafall som regnkläder är ett måste .
Vi har varigt ner och plockat upp ställningen och det var ganska blött där nere , vissa platser såg nästan ut som en minder sjö :-( . Vi hade trots allt inget vatten på vår plats men det låg lite sönderslaget glas där , ska se om vaktmästaren kan fixa undan det imorrn .
Tror dock inte att det kommer så mycket folk imorrn då det verkar som regnet kommer att fortsätta .

Mora Marknad

Verkar som det regnat en hel del på sina håll i länet idag , bron inne i leksand är avstängd pga det rasat en del av den och i borlänge blev sjukhuset vattenskadat och delar av innertaket ramlade ner .
Hoppas det blir bättre till helgen då det blir Mora Marknad i dagarna tre , det lär inte bli specielt roligt att stå där nere hela helgen om det blir en massa regn . Kom gärna ner och hälsa på under helgen !!
Årets Marknad är den sista vid Moraparken då det ska bli en stugby och en bowlinghall där nere , vi får väl se var de förlägger marknaden i fortsättningen . 

 

Nystart !

Känner att det är dax att börja blogga lite igen , det var ju ett tag sen sist nu.

Vill börja med att kommentera Michael Jackson.
Han har gjort en hel del bra musik och jag har gillat det han gjorde i musikväg på 80-talet , men på de senaste decenniet har det gått väldigt mycket utför med denna person , en hel del skandaler med barn inblandade och en massa andra konstiga saker . Tyvärr måste jag säga då han var en mycket god musiker och dansare.
Men men vilken cirkus det har blivigt nu när han tragiskt ( ? ) gått ur tiden . Kan inte riktigt förstå hur en person kan betyda så mycket för så många och hur galna folk kan bli . Hörde på radion att en biljett till hans minnesstund kostade uppemot EN MILJON på E-bay !! Då måste det vara nått som inte riktigt står rätt till ... eller
Det sänds direkt på flera håll på internet och TV 4 sänder om honom nästan hela kvällen . Kan en person verkligen ha varigt så stor ?? Inte i mina ögon iallafall .

 Att jag gillar att fiska vet nog de som känner mig , men jag tror inte jag vill testa det här sättet att fiska :
 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5467110.ab

skriver mer snart , nu är det dax för Morden i Midsommer och ett fat med jordgubbar :-)

RSS 2.0