En helg på siljan

Orkade inte skriva nått igår .

Nu har siljansmästerskapet i trolling avgjorts och vi lyckades inte försvara vår titel , om det nu var någon som trodde att vi skulle klara det .
Årets mästare blev Team Siljan som bestog av Stefan Gren , Robin Gren och Christer Allerhed .
För resultat och vikter gå in på Ovansiljans blogg .

Vi började tävlingen med att dra till björka på lördagenmorgonen och lade i våra wobblers, det var runt 15 cm stora och vi hoppades med det "slippa" regnbågarna då de inte räknades i tävlingen .
Efter några vändor nedanför "kassarna"  fick vi en hyfsad gädda  på 3.4 kg  ,  sedan blev det ganska  trögt  men  innan vi åkte  vidare  fick vi en regnbåge på ca  3.5 kg  på en 15 cm  nils master .
Färden  fortsatte  ner  mot  limåviken  men det  gav inget . Vi  plockade  upp  grejerna  och  drog  till  vattholmsskären  väl  där  fick  vi  en  fisk  nästan  direkt  ,men  det  var  en  liten regnbåge . Det  blev  dagens  sista  fisk  och  vi  hamnade  på  6:e  plats  endast  80  gram  efter  gråben&hjulben  .

Söndagmorgonen började ganska blåsigt innan start  och vi bestämde oss för att åka upp mot åmåsäng .
Vi hann inte ens lägga i alla spön innan första fisken låg i påsen , det var en liten abborre men vi hade iallafall spräckt nollan !
Även första gäddan kom innan vi kört en timme och det känndes redan bättre än dagen innan . Innan vi bestämde oss att åka över till färnäslandet fick vi ytterligare en gädda. På den sidan fick vi två till innan vi vid kvart över två fick ett dubbelhugg ,jag lyckades inte bägra den gädda som jag hade på mitt spö men roffe lyckades dra upp en på nästan 4.4 kg ,troligt vis var den jag tappade aningen mindre , men det känndes inte så kul att tappa en fisk under tävlingen . Nu visade det sig att vi var 5 kg efter nästa lag och det hade troligtvis inte räckt till med den ändå men men .....
Vi lyckades passera gråben&hjulben då vi vägde in 12.08 kg och de vägde in 10.71 kg ;-)
Segrarna Siljan vägde in 23.49kg på lördagen och 14.38 kg andra dagen ,totalt 37.87 och vi hade 15.48 kg efter två dagars fiske och vi slutade på  5:e  plats .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0